26.3.15

Nepal Cumhuriyeti Görseller




NEPAL ŞEHİRLERİ ve GÖRÜLECEK YERLERİ :

KATMANDU : Ülkenin orta kesiminde ve deniz seviyesinden 1300 m. yükseklikte kurulmuş bulunan Katmandu önemli bir ticaret merkezi olmakla birlikte Nepal'in başkenti ve en büyük şehridir. Ünesko tarafından koruma altına alınmış birçok Budist ve Hindu mabetlerini içerisinde barındırır. Nüfus : 975.453


















*************************************************
POKHARA :
Katmandu'nun 200 km.batısında bulunan şehir ülkenin ikinci büyük şehri ve ticaret merkezidir. Himalayalar'a yakınlığı, kente ayrı bir tabiat güzelliği sunar. Nüfus : 255.465








*************************************

PATAN(LALİTPUR) :
Nepal'in Lalitpur bölgesinde Başkent Katmandu'ya komşu 3. büyük kentidir. Kent özellikle okulları ve diğer kültür birimlerinin çokluğu nedeniyle Nepal'in kültür merkezi durumundadır.





*************************************

BİRATNAGAR :
Ülkenin güney doğusunda Hindistan sınırında bulunan kent, krallar şehri olarak da anılır. İsmini Kral Birat tan almıştır. Nepal'in sanayi ve endüstri merkezi sayılır.












**************************************
BUTWAL:
Ülkenin orta kesiminde ve Hindistan sınırı yakınındaki kent, Katmandu'nun batısında ve 240 km. mesafededir. Hindistan-Nepal sınır kapılarından bir taneside bu kenttedir.







****************************************
DHARAN :
Nepal'in güney doğusundaki Terai bölgesinin önemli bir kentidir. Bölge olarak kralların yaşamını sürdürdüğü yörede bulunması ayrı bir özellik taşır.







**************************************
DHANGADHİ :
Ülkenin güney batı noktasında, Hindistan sınırına yakın bölgede 1976 yılında kurulmuş olan kent, bölgenin yerleşim alanı durumuna getirilmesi için kurulan kentlerden birtanesidir. Nepal halkı tarafından Uzak Batı olarak adlandırılan bölgenin en büyük kenti ve ticaret merkezidir.












************************************
KATHMANDU / SWAYAMBHU
Mabetler - Tapınaklar


                                                   Swayambhu Laxmi Puja (Altın Işık)                                        
























Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder